Avainsana-arkisto: katsastus

Veneen katsastus

Vesi-Veijo on tarkoitus liittää Partiopurjehtijoiden alusrekisteriin, joka edellyttää katsastamista. Venehän on juuri sopivasti sen verran pieni, ettei sitä tarvitse rekisteröidä eikä sen puoleen välttämättä katsastaa. Ohjeet katsastamiseen löytyvät purjehtija.fi-sivuilta. Alkuperäinen tarkoitus oli katsastaa luokkaan 3 (saaristo), mutta päädyimme kuitenkin alimpaan luokkaan 4 (suojaisat vedet) ihan käytännön syistä. Vesi-Veijossa ei yksinkertaisesti ole riittävästi tilaa kaikille kolmosluokan vaatimille varusteille. Mihin esim. pelastusrenkaan voisi sijoittaa järkevästi?

Ensimmäisessä katsastuksessa käydään läpi rungon kunto. Jatkossa runkokatsastus tehdään viiden vuoden välein, kun taas varusteet tarkastetaan kerran vuodessa. Katsastuksessa käytiin läpi venettä aika perusteellisesti ja samalla tuli hyviä vinkkejä sekä ohjeita veneen hoidosta. Muutamasta kohdasta tuli huomautus, kuten valumareikien putkien kiinnityksen tarkastuksesta sekä paukkuliivien huollosta.

Katsastus meni läpi. Kuinkahan monella Joe17:lla on oheinen todistus?

Rekisteröinti ja kohti kotisatamaa

Vesi-Veijo lähtee kohti uutta kotisatamaa tällä viikolla. Juhannuksen aikana tarkoituksena on edetä ensimmäinen etappi Salosta Hankoon ja myöhemmin heinäkuussa loppumatka Sipooseen. Ensimmäisessä vaiheessa ohitetaan mm. mielenkiintoinen Rungonsalmen silta, jossa voidaan törmätä vuorovesi-ilmiöön!

Vene on nyt lisätty Julle-luetteloon. Sieltä käy ilmi, että samalla purjenumerolla taitaa liikkua joku muukin. Näin pientä venettä ei onneksi tarvitse katsastaa ja rekisteröidä. Vesi-Veijo on täysvakuutettu Fenniassa reilulla 80 eurolla vuodessa.

Koeajossa koetut ongelmat muuten selvisivät sunnuntaina. Perämoottori sammui paluumatkalla käyttäjävian vuoksi: bensatankin ilmanottoaukon avaaminen takaa tasaisen ja varman pörinän… Ylimääräiset narut mastossa olivat puominkannatin sekä spinaakkerin nostin. Puomin nostinköysi oli aavistuksen lyhyt, mutta punaisella jatkopätkällä se korjattiin toistaiseksi. Lisäksi selvisi entisen omistajan opastuksella, että puomin korkeutta voi säätää. Se liikkuu helposti mastoa ylös-alas.