Avainsana-arkisto: vakuutus

Vesivahinko

Vakuutuslaitoksen kanssa karin tuhojen korjausasia on edennyt verkkaiseen tahtiin. Lopulta tämän viikon aikana peräsin pääsee korjaamoon. Veneen perän tappien osalta aikataulu on vielä tuntematon.

Käytiin tarkistamassa tilanne laiturin nokassa. Hytissä oli erittäin kosteaa, sillä vettä on tullut sisään runsaasti. Ilmeisesti kattoluukku vuotaa jotenkin? Roudattiin kaikki saunaan kuivumaan. Patjojen kuoret pyöritettiin pesukoneessa, mutta pitää katsoa, saako niitä enää pelastettua homeelta.

 

Rekisteröinti ja kohti kotisatamaa

Vesi-Veijo lähtee kohti uutta kotisatamaa tällä viikolla. Juhannuksen aikana tarkoituksena on edetä ensimmäinen etappi Salosta Hankoon ja myöhemmin heinäkuussa loppumatka Sipooseen. Ensimmäisessä vaiheessa ohitetaan mm. mielenkiintoinen Rungonsalmen silta, jossa voidaan törmätä vuorovesi-ilmiöön!

Vene on nyt lisätty Julle-luetteloon. Sieltä käy ilmi, että samalla purjenumerolla taitaa liikkua joku muukin. Näin pientä venettä ei onneksi tarvitse katsastaa ja rekisteröidä. Vesi-Veijo on täysvakuutettu Fenniassa reilulla 80 eurolla vuodessa.

Koeajossa koetut ongelmat muuten selvisivät sunnuntaina. Perämoottori sammui paluumatkalla käyttäjävian vuoksi: bensatankin ilmanottoaukon avaaminen takaa tasaisen ja varman pörinän… Ylimääräiset narut mastossa olivat puominkannatin sekä spinaakkerin nostin. Puomin nostinköysi oli aavistuksen lyhyt, mutta punaisella jatkopätkällä se korjattiin toistaiseksi. Lisäksi selvisi entisen omistajan opastuksella, että puomin korkeutta voi säätää. Se liikkuu helposti mastoa ylös-alas.