Aihearkisto: 2017

Huntti

Geokätköilyharrastus on alkanut innostaa enemmän ja enemmän. Jo niin pitkälle, että Kapteenilla on kännykässään hälytys uusista lähistölle ilmestyneistä kätköistä. Uuden kätkön ensimmäisenä löytämistä sanotaan FTF:ksi (first to find). Osa kätköilijöistä on keskittynyt näiden metsästämiseen, eli hunttaamiseen.

Heinäkuun 16. iltana kännykkä piipitti, kun ilmestyi Norkullalandettiin kaksi uutta geokätköä. Vesi-Veijo oli parkissa ihan nurkilla. Mutta oltiin juuri palattu Porvoosta, jossa käytiin geokätköilytapahtumassa uudella juhannusviikolla hankitulla Sunwind27-purjeveneellämme. Päivän riennot väsyttivät, joten untenmaat voittivat. Kapteeni kuitenkin laittoi herätyskellon soimaan loma-aamuna kello 7.

Koska aamulla kukaan ei ollut vieläkään kätköjä löytänyt ja tiesimme yhteysaluksen kulkevan noin yhdeksän aikaan, piti lähteä rivakasti liikkeelle. Haalittiin vara-varusteet, koska valtaosa veneilytarvikkeista oli muuttanut jo uuteen purteen. Edes kahvia ei ehtinyt juoda.

Vesi-Veijo odotti rannassa valmiina kilpajuoksuun. Tutuilla vesillä puksuteltiin lievään vastatuuleen Norkullalandetin laituriin, jossa oli pari yöpyjävenettä. Sitten kiireen vilkkaa saaren sisuksiin kännykän vanhoilla maastokartoilla. Kätköissä odottivat tyhjät logikirjat eli FTF oli meidän 🙂

Kolmas bonuskätkökin löytyi, mutta koska se oli jäänyt jumiin kätköjen julkaisuprosessiin, sen virallinen ykkössija jäi seuraaville. Saarikierroksen jälkeen pysähdyttiin vihdoin kahville uudessa Seasong travelsin kahviossa. Poistuttiin sen jälkeen saarelta tyylikkäästi purjehtien.

20170717_huntti

20170717__huntti

20170717_huntti2

Vesillelasku

Ikkunaremontin vuoksi vesille laskuun vierähti taas tovi. Lopulta heinäkuun neljäs oltiin taas vedessä. Tuttuun tapaan laitettiin purjeet varalle, sillä vaikka moottori tuli suoraan huollosta, on jäänyt kenkkuiluista takaraivoon pakkomielle varmistaa purjeilla pienikin etappi.
20170704_vesille

Ikkunaremontti

Vesi-Veijo siirrettiin ja alustavasti pakattiin laskukuntoon juhannuksena. Sää on ollut varsin vaihteleva, joten yön yli odotellessa iski normaali vesikuuro. Laskupäivänä veneen sisältä löytyi melkein litra vettä, johon syypääksi nopeasti selvisi hapertuneet ikkunatiivisteet. Niiden uusiminen oli mielessä, mutta oletettiin, että vielä vuosi selvitään ilman remppaa.

Operaatio vei useamman päivän. Netistä H-veneiden palstalta löytyi varsin hyvät ja käytännössä paikkansa pitäneet ohjeet.

Ensin ikkunoiden irroittamisessa ei tarvittu mitään kitaran jousia, koska vanhat kiinnitysaineet olivat totaalisesti menettäneet tehonsa. Sitten putsaus, hionta ja maalaus. (Tarvikkeiden metsästystä jokaisen vaiheen välissä).

Käytettiin uudelleen vanhat pleksi-ikkunat, suurennettiin niihin pari isompaa reikää. Poraamisessa helpotti laite, jossa oli runsaasti kierroksia.

Sisäreunaan kiinnitettiin ensin P-muotoista ikkunantiivistenauhaa, joka esti Sika-kiinnitysaineen valumisen sisälle, sekä muodosti muutaman millin korotuksen pleksi-ikkunan ja veneen rungon väliin.

Kiinnitysaineesta varoiteltiin, että se sottaa kiitettävästi. Etra-myymälästä sai UV-versioista Sikaa, joka oli tarkoitettu veneen ikkunoihin, jotka ovat myös kantavia elementtejä. Se oli mustaa – erittäin sotkevaa mönjää. Onneksi oltiin varustauduttu pipoilla, työhaalareilla, runsailla teippauksilla, jätesäkkivuorauksella työalueella, lukuisilla kertakäyttökumihanskoilla ja loputtomalla paperilähteellä.

Pleksi aseteltiin mönjän päälle ja ruuvattiin kiinni. Ruuveista muutama oli läpipultteja. Loppujen kanssa oltiin aiottu kierrättää vanhat ruuvit, muttei tajuttu tiivistenauhan osuutta, joten ne olivatkin liian lyhyitä. Koska kello oli jo myöhäinen ilta – kymmenen jälkeen – ja mönjä kuivuu parissa tunnissa, kaiveltiin esiin kaikki mahdolliset ruuvikätköt. Lopputuloksena on varsin kirjava ruuvikokoelma…

Seuraavana päivänä lisättiin ulkoreunaan valkoista Sikaa ja vaihdettiin pari ruuvia parempiin. Kolmantena päivänä siistittiin sisäpuolelta hiomakoneella pulttien törröttävät päät ja maalattiin sisäpuoli valkeaksi.

Ensi kerralla otamme opiksi vielä seuraavaa:
– mönjää on laitettava vielä enemmän, ettei jää tyhjiä koloja mihinkään
– ikkunan ulkolaitaan pitää lisätä kiiloja tasoittamaan rakoa, pelkkä sisäreunan ikkunatiiviste ei riitä
– ruuveja pitää olla runsaasti ja moninverroin enemmän kuin tarve olisi

20170624_ikkuna1

20170628_ikkuna2

20170628_ikkuna3