Avainsana-arkisto: Lähteelä

Lähteelä – Espoo

Tuulettomien säiden vuoksi bensaa oli kulunut siihen malliin, että tiistaina 6.7.2010 aloitettiin aamutuimaan bensanhakureissulla. Suunnattiin hieman takaisinpäin Porkkalan pääsatamaan Dragesvikeniin. Siellä saatiin kuulla, että moni muukin oli ollut samassa tilanteessa, joten bensa- ja juomavesisammiot olivat eilen tyhjentyneet. Kauppa aukesi vasta yhdeksältä, joten odoteltiin keitellen aamupalaa veneessä.

Kaupan poika kertoi, että bensatankit oli täytetty illalla, mutta vettä ei ollut. Tehtiin limu- ja eväsostoksia. Etelässä vaanivat synkät pilvet jyrähtivät, joten kaivettiin läppäri esiin. Kaupalla oli ilmainen langaton netti. Säätutka kertoi, että ainakin Porkkalan niemeä pitkin kulki ukkoskuuroja. Idässä hieman vähemmän, joten päätettiin jatkaa matkaa.

Heti alkuun iski rankka sadekuuro ja urhea perämies ohjasti Vesi-Veijoa läpi kaatosateen.

Lounasaikaan kurvattiin Stora Bergholmenin retkisaarelle. Kierreltiin tovi etsimässä sopivaa rantautumispaikkaa. Mitään laituria ei ollut, ainoastaan isot T- ja V-kirjaimet, joiden kohdalta rantautuminen oli mitä ilmeisimmin tarkoitus suorittaa. Keiteltiin maissa hernesoppaa.

Synkkiä pilviä näkyi etelässä enemmän ja enemmän sekä bongailtiin jo salamia. Päätettiin hakeutua rannan läheisyyteen.

Säätutkassa näkyi isoja ukkospilviä saapumassa Virostapäin, joten päätettiin rantautua Espooseen kuudenaikoihin. Vieraspaikka löytyi Espoon pursiseuran laiturista. Tilattiin noutaja ja jätettiin vene vuorokaudeksi laituriin. Kotona uni tuli silmään varsin nopeasti.

Elisaari – Lähteelä

Herättiin aikaisin ja käytiin uimassa Elisaaren saunan rannassa. Maanantain 5.7.2010 etappi alkoi klo 8.30. Ensimmäiseksi palattiin vähän matkaa takaisin käymään kaupassa.

Porkkalan selällä tuli vastaan tutun näköinen alus. No, Valluhan se siinä!

Kolmas hellepäivä putkeen oli raskas. Purjehdittiin avomerelle päästyämme vastatuuleen 3 km/h, mutta luovutettiin muutaman tunnin räpiköinnin jälkeen. Saavuttiin Porkkalan niemen itäpuolelle Lähteelän satamaan hieman ennen yhdeksää. Satama oli suunniteltu päiväretkeläisille, sillä picnic-paikkoja oli runsaasti. Vessa löytyi vähän matkan päästä sekä uimaranta. Keiteltiin ensin lihapullamakaroonit, minkä jälkeen käytiin uimassa.