Avainsana-arkisto: Munapirtti

Ongintaa Lilfjärdenin laiturilla

Aamu valkeni taas kuumana ja helteisenä Munapirtti saaren rannalla. Lähtiessä vielä naapurisaaressa heräiltiin.

Heikko tuuli oli vastainen, joten puksuteltiin moottorilla.

Nähtiin kaikenlaisia saaria. Tämän nimi on ruotsiksi Emmarocka ja suomeksi tietenkin Ämmärukka.

Vastaan tuli yleisöpurjehduksella Loviisan ylpeyden aihe Österstjärnan.

Iltapäivän helteessä rantauduttiin Liljfjärdenin laituriin. Lähistöllä oli useita Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkisaaria: Hästö, Fallholmen ja Hamnholmen.

Lilfjärdenissä oli nuotiopaikka, roskikset, vessa ja kaivo, jonka vesi ei ollut juomakelpoista. Lisäksi metsän siimeksessä oli iso mielenkiintoisesti muotoiltu keittokatos. Helteen paahteessa katoksella oli leppoisaa laitella ateriaa. Tällä kertaa Tikka masala marinoitua tonnikalaa ja riisiä hedelmäsalaatin kera.

Illalla oli erinomainen tilaisuus harrastaa ongintaa veneen istumalaatikosta. Taktiikkana oli ensin vaihtaa onkeen isompi koukku, joka mahtuu isompien saaliiden suihin eikä tarvitse keräillä pieniä sinttejä.

Kotkan Maretariumissa oli opittu, että suurimmat ahvenet köllöttävät pohjalla. Eli mitä syvemmältä ongitaan, sen isompia körmyniskoja saa.

Ensimmäinen osuma ei ihan toteutunut taktiikan mukaisesti.

Toisella kertaa nousi epätavallinen saalis (ei ahven, ei kiiski, ei särki). Useiden selvitysten (multimediaviesti googlettajalle, kalapelikortit) jälkeen päädyttiin siihen, että se oli lahna. Petoa kuvatessa se tietenkin karkasi takaisin mereen…

Lopputuloksena illan onginnalle oli pari pientä lahnaa ja ahventa, jotka palautettiin kasvamaan. Viimeinen keskikokoinen ahven imaisi ison koukun mahalaukkuunsa asti. Kala kuoli kirurgin käsittelyssä, joten se päätyi iltapalaksi. Paistettiin ahven nuotiopaikalla ja osansa sai myös naapuriveneen laivakoira Riko.

Munapirtin merihotelli Mäntyniemi

Päätettiin palata kotiin, olihan tässä kelluttu veneessä jo viikko. Suunnaksi siis länsi.

Malliesimerkki saaresta.

Levää oli nyt ilmaantunut ja sitä riitti koko matkalle.

Illansuussa saavuttiin perille merihotellin rantaan. Vitosella olisi päässyt saunomaan, mutta tyydyttiin suihkuun. Yöllä ei päässyt vessaan.