Avainsana-arkisto: Furuholmen

Retki Furuholmeniin

Viidestoista heinäkuuta purtemme lähti retkeilemään illansuussa. Suuntana oli Sipoon saaristo. Heti alkumatkasta huomattiin, että mukaan ei ollut tullut tärkeintä eli trangiaa. Ruokaa ei oltu syöty koko päivänä, joten ratkaisuksi keksittiin Karhusaaren kauppakahvila. Hieman ennen Karhusaarta vieno tuuli tyyntyi, joten laskettiin purjeet. Heti kun purjeet olivat alhaalla tuuli alkoi puhaltamaan kovemmin ja vettä satamaan. Ukkonen oli lähestymässä. Rantauduttiin rankkasateessa bensatankkien tuntumaan. Lihapiirakoita syödessä katseltiin, kuinka vastarannalla salamoi.

Kun ukkosrintamaan saatiin pieni tauko, jatkettiin matkaa eteenpäin moottorilla. Östholmenin ja Abborholmenin rannassa oli jo veneitä, joten kurkattiin niiden taakse Furuholmeniin.

Furussa oli vain yksi meloja syömässä eväitään. Harjoiteltiin rantautumista laituriin. Ensimmäisellä yrityksellä kapteeni huomasi ankkuriköyden olevan solmussa. Toisella kertaa köysi oli metrin liian lyhyt, mutta kolmas kerta toden sanoi ja päästiin laituriin. Furuholmenin kallioinen niemi toimii erinomaisesti aallonmurtajana. Kierreltiin tutustumassa saareen. Puuceitä ja grillauspaikkoja oli runsaasti. Paikat olivat siistejä ja hyvin pidettyjä, joten tämä retkisaari ansaitsi kymmenen pistettä.

Päätettiin käydä uimassa ennen kuin alkaa taas satamaan. Sade ei tullutkaan vaan kiersi kauempaa. Kapteeni aloitti virittelemään iltapuhteina Vesi-Veijon sähköjä. Perämies puolestaan testasi uutta virveliään ja onkeaan. Ongella kalaa tuli kaksi ahventa, kaksi särkeä ja kaksi muikkua (?). Kalat olivat niin pieniä, että ne oli parempi päästää takaisin kasvamaan. Madot myös loppuivat.

Kapteenin virittelyjen seurauksena hytissä paloi toinen valo sekä tietokoneen tuuletin tehosti ilmanvaihtoa. Yö oli erittäin lämmin ja kostea, joten tuulettimen tehtävä oli ihan mahdoton. Aamulla taivas selkeni, minkä jälkeen alkoi tuttu helteinen porotus. Aamu-uinnin jälkeen syötiin aamupalaa yhdessä sinttien kanssa. Todettiin, että paikka on erittäin kalaisa, kun sadat pikkukalat ilmaantuivat mussuttamaan porkkanaleivän paloja. Mitattiin veden lämpötilaa siinä samalla ja tulos oli merivedelle huikeat +23C.  

Lähdettiin puoliltapäivin paluumatkalle. Tuulta oli kerrankin mukavasti! Päästiin purjeilla kotisatamaan saakka vauhdin käydessä parhaillaan yli 10 km/h. Paluumatkaan meni noin tunti.

Sopivalla vaatetuksella säällä ei ole niin väliä.

Säätutkassa näkyy punaisia pilviä, joita on kivempi katsella terassilta kuin veneestä käsin.

Furuholmenin laiturissa.

Grillikatoksen reunalla oli jopa pelargonioita.

Mustikat ovat jo osittain kypsiä.

Saaren tutkiminen jatkuu.

Ukkosrintaman reunalla oli suuren suuri sateenkaari.

Onko tämä muikku?

GPS kertoo paluumatkalla nopeudeksi 8,9 km/h.