Koeajo

Muutaman viikon kyttäilyn jälkeen Nettiveneen ilmoituksista valikoitui seurantaan Joe 17 -venetyyppi. Veneitä oli eri varustuksin sekä kesän tai kaksi maalla odotelleita. Laskutoimitusten jälkeen päädytiin siihen, että suurempi remppaus ei kiinnosta. Salosta löytyi kriteerit täyttävä pursi, jossa oli kolmet purjeet sekä perämoottori.

Perjantaina saatiin avaimet ja ajo-ohjeet Salon eteläosassa sijaitsevalle laiturille. Vettä satoi vähemmän ja enemmän, eikä kaduttanut yhtään viime kesäinen sijoitus Muston vaatteisiin. Purjehduskuntoon laittaminen sujui nopeasti, vaikka mastossa oli muutama ylimääräinen(?) köysi. Ongelmia aiheutti perämoottori, jonka toimintaperiaate oli kummallekin hämärän peitossa. Soitto omistajalle ja näppärä neuvo bensatankin liittämisestä paikoileen auttoivat kummasti… Sitten matkaan.

Purjehtiminen myötätuuleen sujui leppoisasti virsikirja-moodissa. Pienen hetken kuluttua tajuttiin laskea kölikin ;-). Tuuliviiriä ja virtausnaruja amatööri kaipaa, joten ne on laitettava hankintalistalle. Takaisin tullessa tuuli oli vastainen ja Julle osoittautui nihkeäksi luovijaksi. Menee muutama purjehdus ennen kuin oppii arvioimaan peräsimen viiveisen vaikutuksen. Välillä saatiin kunnon vauhtia ja liplatusta aikaiseksi.

Lähellä laituria perämoottori otti ja sammui (tod.näk. käyttäjävika), mutta jatkettiin vanhalla vauhdilla hyvin loppuun asti. Lukittiin paatti paikoilleen.

Joe 17 oli kuvaustensa mukainen helppokäyttöinen ja pieni kahden hengen retkivene eli juuri sellainen mitä etsittiin. Koeajon vene oli täysin purjehduskuntoinen, joten satamassa soiteltiin ja sovittiin hinta sekä kaupantekopäivä.

Valmiina lähtöön

3_400

Tilava kajuutta

2_400

Oma vene

6_400

Nähdään pian!

8_400